WEGAŃSKA RYBA PO GRECKU

WEGAŃSKA RYBA PO GRECKU

Ryba po grecku to bardzo tradycyjne danie, które pojawia się w większości naszych domów. Nie jest to skomplikowane i czasochłonne danie. A w mojej wegańskiej wersji do tego bardzo zdrowe i smaczne danie.

WEGAŃSKA RYBA PO GRECKU

Składniki:

  • 1 seler,
  • 7 marchewek,
  • 1 pietruszka,
  • 1 nieduża cebula,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • pieprz, sól.

1. Seler obieramy i kroimy w plastry, następnie posypujemy solą i polewamy łyżką oleju. Pieczemy przez 20 minut w 190 stopniach.

2. Marchew wraz z pietruszką ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno siekamy.

3. Rozgrzewamy olej dodajemy cebulę, marchew, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe i dusimy z dodatkiem 3 łyżek wody na niewielkim ogniu przez 30 minut.

4. Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy, pieprz, sól i mieszamy.

5. Na dno naczynia nakładamy porcję marchewki, następnie kawałki seler, kolejną porcję marchewki, seler i marchew.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *