MAKARON KUKURYDZIANY Z KURKAMI I SZPINAKIEM
Sezon na kurki rozpoczęty. Przyszedł czas na przygotowanie czegoś z nich. Kurki mają bardzo delikatny smak, który w połączeniu z ryżem lub makaronem tworzą idealne połączenie. Do przygotowania dzisiejszego obiadu użyłam makaronu bezglutenowego, więc to danie jest bezpieczne dla osób z nietolerancją glutenu.
MAKARON KUKURYDZIANY Z KURKAMI I SZPINAKIEM
Składniki:
- 1 szklanka makaronu kukurydzianego,
- 1 szklanka świeżego szpinaku,
- 1 szklanka kurek,
- 1/2 cukinii,
- ząbek czosnku,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. Kurki dokładnie myjemy, cukinię kroimy w pół plastry.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy kurki oraz cukinię i smażmy do miękkości.
4. Do cukinii i kurek dodajemy makaron, szpinak oraz przyprawy i razem chwilę podsmażamy.
5. Makaron przekładamy na talerz i posypujemy świeżym koperkiem.
Smacznego!