MAKARON KUKURYDZIANY Z KURKAMI I SZPINAKIEM

MAKARON KUKURYDZIANY Z KURKAMI I SZPINAKIEM

Sezon na kurki rozpoczęty. Przyszedł czas na przygotowanie czegoś z nich. Kurki mają bardzo delikatny smak, który w połączeniu z ryżem lub makaronem tworzą idealne połączenie. Do przygotowania dzisiejszego obiadu użyłam makaronu bezglutenowego, więc to danie jest bezpieczne dla osób z nietolerancją glutenu.

MAKARON KUKURYDZIANY Z KURKAMI I SZPINAKIEM

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu kukurydzianego,
  • 1 szklanka świeżego szpinaku,
  • 1 szklanka kurek,
  • 1/2 cukinii,
  • ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2. Kurki dokładnie myjemy, cukinię kroimy w pół plastry.

3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy kurki oraz cukinię i smażmy do miękkości.

4. Do cukinii i kurek dodajemy makaron, szpinak oraz przyprawy i razem chwilę podsmażamy.

5. Makaron przekładamy na talerz i posypujemy świeżym koperkiem.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *