MAKARON Z DOMOWY PESTO I BOBEM

MAKARON Z DOMOWY PESTO I BOBEM

Jak wszyscy wiemy, estetycznie podane danie smakuje zdecydowanie lepiej, niż takie, które brzydko zostało podane. Wystarczy, że zadbamy o kilka szczegółów, a mamy pewność, że takie danie będzie pięknie wyglądać i dobrze smakować. Makaron z domowym, zielonym pesto i bobem właśnie do takich dań należy.

MAKARON Z DOMOWYM PESTO I BOBEM

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 1 doniczka bazylii,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki orzechów nerkowca,
  • 1 szklanka bobu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/3 naturalnego tofu,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Bazylię umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy oliwę z oliwek, czosnek, sok z cytryny, tofu, orzechy oraz sól i miksujemy do uzyskania konsystencji pesto.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i zostawiamy 1/2 szklanki wody po makaronie.

3. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i obieramy.

4. Makaron, bób oraz pesto przekładamy na patelnie, wlewamy wodę po gotowaniu makaronu i chwilę razem podgrzewamy.

5. Podajemy na gorąco, posypane odrobiną pokruszonego tofu.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *