MAKARON Z DOMOWY PESTO I BOBEM
Jak wszyscy wiemy, estetycznie podane danie smakuje zdecydowanie lepiej, niż takie, które brzydko zostało podane. Wystarczy, że zadbamy o kilka szczegółów, a mamy pewność, że takie danie będzie pięknie wyglądać i dobrze smakować. Makaron z domowym, zielonym pesto i bobem właśnie do takich dań należy.
MAKARON Z DOMOWYM PESTO I BOBEM
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
- 1 doniczka bazylii,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 3 łyżki orzechów nerkowca,
- 1 szklanka bobu,
- 1 ząbek czosnku,
- 1/3 naturalnego tofu,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Bazylię umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy oliwę z oliwek, czosnek, sok z cytryny, tofu, orzechy oraz sól i miksujemy do uzyskania konsystencji pesto.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i zostawiamy 1/2 szklanki wody po makaronie.
3. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i obieramy.
4. Makaron, bób oraz pesto przekładamy na patelnie, wlewamy wodę po gotowaniu makaronu i chwilę razem podgrzewamy.
5. Podajemy na gorąco, posypane odrobiną pokruszonego tofu.
Smacznego!