NALEŚNIKI NA MLEKU KOKOSOWY ZE SZPINAKIEM

NALEŚNIKI NA MLEKU KOKOSOWY ZE SZPINAKIEM

Naleśniki to bardzo łatwe danie do przygotowania w domu. Takie naleśniki dobrze smakują z dżemem, domowy twarożkiem lub w wersji wytrawnej ze szpinakiem na obiad. ciasto na naleśniki polecam przygotować na mleku kokosowym, które jest dość tłuste. Dzięki niemu naleśniki wychodzą bardzo miękkie i elastyczne.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka kokosowego 7%,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól.

Na farsz:

  • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego,
  • 1/2 kostki naturalnego tofu,
  • 4 łyżki jogurtu sojowego,
  • ząbek czosnku,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko kokosowe oraz olej i mieszamy.

2. Na suchej patelni smażymy naleśniki. Z podanej porcji wychodzi 6 naleśników.

3. Szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tofu pokrojone w drobną kostkę, jogurt oraz przyprawy i razem smażymy 5 minut.

4. Naleśniki nadziewamy farszem szpinakowym i składamy w trójkąty. Podajemy z sosem czosnkowym.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *