NALEŚNIKI Z SOCZEWICY Z FARSZEM PIEROGOWYM

NALEŚNIKI Z SOCZEWICY Z FARSZEM PIEROGOWYM

Naleśniki kocha każdy z nas. Te domowe z dżem, sezonowymi owocami lub na słono z pieczarkami lub szpinakiem. Tradycyjne naleśniki przygotowuje się z mąki, mleka oraz jajek. Bardzo dużo osób obecnie w dużym stopniu skupia się na tym co je, sprawdza składy i unika produktów z białej mąki. Alternatywą dla naleśników z białej mąki, są te przygotowane z soczewicy. Taki obiad dostarczy nam sporą ilość białka i będziemy mieli pyszny posiłek. Naleśniki z soczewicy z farszem pierogowym warto posypać koperkiem i podać z ogórkiem konserwowym. Zestaw idealny.

NALEŚNIKI Z SOCZEWICY Z FARSZEM Z SOCZEWICY

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy,
  • 1 kostka wędzonego tofu,
  • 4 małe ziemniaki,
  • 1/2 sztuki cebuli,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • pieprz,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Soczewice umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na gładkie ciasto z 3 szklankami wody.

2. Ziemniaki gotujemy do miękkości.

3. Na łyżce oliwy smażmy drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki rozgniatamy dłońmi wraz z tofu, dodajemy cebulkę oraz pieprz i sól.

4. Naleśniki smażymy na suchej patelni, następnie na każdy wykładamy porcję farszu i składamy w trójkąt. Podajemy z ogórkiem konserwowym.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *