Rabarbar to zdecydowanie smak dzieciństwa. Pewnie większa część z nas rabarbar jadła posypany cukrem, bo był tak bardzo kwaśny. Obecnie jak wiadomo, cukier w diecie jest odradzany, a u niektórych osób wręcz zakazany z przyczyn zdrowotnych. Przepis na domowy dżem z rabarbaru, ale bez cukru jest bardzo łatwy. A gotowy dżem dobrze będzie komponował się z naleśnikami z tego przepisu.
DŻEM Z RABARBARU I DAKTYLI
Składniki:
6 łodyg rabarbaru,
10 suszonych daktyli,
odrobina soli himalajskiej.
Przygotowanie:
1. Łodygi rabarbaru kroimy w większe kawałki i umieszczamy w garnku.
2. Do garnka dodajemy posiekane daktyle i doprowadzamy do wrzenia.
3. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 20 minut do uzyskania gęstej papki.
4. Gotowy dżem ściągamy z ognia, dodajemy odrobinę soli i przekładamy do słoików, zakręcamy.
5. Słoiki odwracamy i tak zostawiamy do przestygnięcia.
Good post. I learn something new and challenging on websites I
stumbleupon every day. It’s always exciting to read through articles from other authors and use something from their websites.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Wyrażam zgodęNie wyrażam zgody
[…]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]…
Good post. I learn something new and challenging on websites I
stumbleupon every day. It’s always exciting to read through articles from other authors and use something from their websites.
Thank you for such nice words! It works so much motivating for me! 🙂