CZOSNKOWE SZPARAGI Z CZERWONĄ FASOLĄ
Sezon na szparagi w pełnym rozkwicie. Warto z niego korzystać, ponieważ trwa bardzo krótko, a szparagi to skarbnica wielu witamin. Czosnkowe szparagi z czerwoną fasolą to bardzo szybkie danie, które możecie podać na spotkaniu ze znajomymi, zabrać ze sobą do pracy lub zjeść na kolację.
CZOSNKOWE SZPARAGI Z CZERWONĄ FASOLĄ
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów,
- 1/2 puszki czerwonej fasoli,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka ziaren słonecznika,
- 1 łyżka sezamu,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 2 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie),
- ząbek czosnku,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Szparagi myjemy i odcinamy twarde końce.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno posiekany czosnek, a następnie szparagi i smażymy 7 minut z dodatkiem soli.
3. Fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dodajemy do usmażonych szparagów i chwilę razem podsmażamy.
4. Gotowe szparagi przekładamy na talerz, posypujemy pieprzem, posiekanym koperkiem, płatkami drożdżowymi oraz sezamem i ziarnami słonecznika.
Smacznego!
CUDOWNY PRZEPIS. PRZEPYSZNEEEEEE
Nie miałam koperku i slonecznika ale mimo to wysmienite
Miło słyszeć! Bardzo się cieszę. 🙂