FASOLOWY BURGER W BEZGLUTENOWEJ BUŁCE

FASOLOWY BURGER W BEZGLUTENOWEJ BUŁCE

Dania typu fast food pojawiają się u każdego z nas. U jednych częściej, a u drugich rzadziej. Smakują nam, ponieważ mają sporą ilość różnego rodzaju ulepszaczy. Ale czy takiego dania nie można przygotować w domu? Z tym przepisem, oczywiście, że można. Polecam spróbować samemu takiego burgera przygotować. Ten z białej fasoli proponuję podać w bułce bezglutenowej, która w smaku jest bardzo delikatna.

FASOLOWY BURGER W BEZGLUTENOWEJ BUŁCE

Składniki:

  • 1 bułka bezglutenowa,
  • 1/2 łyżki posiekanej cebuli,
  • 2 grubsze plastry pomidora,
  • kawałek kapusty pekińskiej,
  • kiełki z rzodkiewki,
  • 1 łyżeczka przyprawy curry,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Fasolę płuczemy pod wodą i odcedzamy.

2. Na łyżeczce oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę.

3. Fasolę umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy cebulę, mąkę oraz curry i blendujemy.

4. Z powstałej masy formujemy burgera i smażymy na pozostałej części oliwy.

5. Bułkę grillujemy na suchej patelni, następnie smarujemy każdą stronę musztardą, układamy pekińską kapustę, pomidora, kiełki, burgera. Na burgera kiełki, pomidora, kapustę i przykrywamy drugą częścią bułki.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *