FASZEROWANE PIECZARKI WEGAŃSKIM SEREM

FASZEROWANE PIECZARKI WEGAŃSKIM SEREM

Krążyłam po kuchni i zastanawiałam co mogłabym przygotować na szybką, ale ciepłą kolacje. Złapałam się na tym, że mało zjadłam produktów białkowych i warto byłoby coś dorzucić w tym dniu, bo akurat byłam po treningu. Zawsze w takich chwilach przychodzą z pomocą stare i wdzięczne kotlety sojowe, które awaryjnie mam u siebie w szafce. Zostały mi też pieczarki, które kupiłam ostatnio do zapiekanki, więc stwierdziłam, że czas je wykorzystać, żeby się nie zmarnowały. Połączyłam jedno z drugim i wyszło super danie na ciepło, w pełni wegańskie, do tego bogate w białko i z ciekawym smakiem.

FASZEROWANE PIECZARKI WEGAŃSKIM SEREM

Składniki:

  • 3 pieczarki,
  • 4 plastry wegańskiego sera żółtego,
  • 6 kotletów sojowych,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 5 suszonych pomidory,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Kotlety sojowe zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut.

2. Namoczone kotlety kroimy w paski i umieszczamy w pojemniku blendera. Dodajemy suszone pomidory, czosnek, pieprz i sól. Miksujemy.

3. Pieczarki posypujemy solą i wkładamy farsz. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.

4. Upieczone pieczarki podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami (polecam z piklami).

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *