ORZECHOWA OWSIANKA Z KAKI
Owsianka dla większości z nas, jest daniem zjadamy na śniadanie. Ja uważam, że taka owsianka, również będzie dobrze smakowała wieczorem, po ciężkim dniu w pracy lub po ciężkim treningu. Sycąca, słodka i do tego bardzo pyszna. Do owsianki proponuje używać sezonowych owoców, takie smakują najlepiej.
ORZECHOWA OWSIANKA Z KAKI
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych,
- 2 łyżeczki masła orzechowego,
- 1 szklanka mleka owsianego,
- 1/3 sztuki kaki,
- 1 łyżka erytrolu (opcjonalnie),
- 4 łyżki skyru sojowego,
- 1 łyżeczka wiórek kokosowych.
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, wlewamy mleko oraz erytrol i gotujemy około 7 minut.
2. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, 3/4 masła orzechowego i mieszamy.
3. Dekorujemy plastrami kaki, pozostałą częścią masła orzechowego i wiórkami kokosa.
Smacznego!