ORZECHOWA OWSIANKA Z KAKI

ORZECHOWA OWSIANKA Z KAKI

Owsianka dla większości z nas, jest daniem zjadamy na śniadanie. Ja uważam, że taka owsianka, również będzie dobrze smakowała wieczorem, po ciężkim dniu w pracy lub po ciężkim treningu. Sycąca, słodka i do tego bardzo pyszna. Do owsianki proponuje używać sezonowych owoców, takie smakują najlepiej.

ORZECHOWA OWSIANKA Z KAKI

Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • 2 łyżeczki masła orzechowego,
  • 1 szklanka mleka owsianego,
  • 1/3 sztuki kaki,
  • 1 łyżka erytrolu (opcjonalnie),
  • 4 łyżki skyru sojowego,
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych.

Przygotowanie:

1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, wlewamy mleko oraz erytrol i gotujemy około 7 minut.

2. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, 3/4 masła orzechowego i mieszamy.

3. Dekorujemy plastrami kaki, pozostałą częścią masła orzechowego i wiórkami kokosa.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *