PAJDA CHLEBA Z HUMMUSEM I PIECZARKAMI

PAJDA CHLEBA Z HUMMUSEM I PIECZARKAMI

Nie ma nic lepszego o poranku lub w wieczornych godzinach, jak pyszny i wspólny posiłek. Chociaż w sklepach możecie znaleźć bardzo różne pieczywo, to jednak osobiście rekomendujemy piec je samodzielnie w domu. A następnie z takiego pieczywa, przygotować pajdę na ciepło z hummusem i smażonymi pieczarkami. Gwarancja smaku i jaka satysfakcja, z samodzielnie upieczonego chleba. Ja swój piekłam w piecu opalanym drewnem. Powiem tak… już dawno nie jadłam nic pyszniejszego, niż ten chleb.

PAJDA CHLEBA Z HUMMUSEM I PIECZARKAMI

Składniki:

  • 2 pajdy chleba,
  • 2 łyżki buraczanego hummusu,
  • 6 pieczarek,
  • 5 kotletów sojowych,
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej cebulki,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 1/3 świeżej papryki,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • garść rukoli,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Kotlety zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, przykrywami i odstawiamy na 15 minut.

2. Na oleju podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy posiekane pieczarki. Smażymy 10 minut.

3. Do posmażonych pieczarek, dodajemy pokrojone w kostkę kotlety, dodajemy wszystkie przyprawy i smażmy 5 minut.

4. Pajdę smarujemy hummusem, układamy rukolę, usmażone pieczarki oraz pokrojoną paprykę.

    Smacznego!



    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *