PAJDA CHLEBA Z HUMMUSEM I PIECZARKAMI

Nie ma nic lepszego o poranku lub w wieczornych godzinach, jak pyszny i wspólny posiłek. Chociaż w sklepach możecie znaleźć bardzo różne pieczywo, to jednak osobiście rekomendujemy piec je samodzielnie w domu. A następnie z takiego pieczywa, przygotować pajdę na ciepło z hummusem i smażonymi pieczarkami. Gwarancja smaku i jaka satysfakcja, z samodzielnie upieczonego chleba. Ja swój piekłam w piecu opalanym drewnem. Powiem tak… już dawno nie jadłam nic pyszniejszego, niż ten chleb.
PAJDA CHLEBA Z HUMMUSEM I PIECZARKAMI
Składniki:
- 2 pajdy chleba,
- 2 łyżki buraczanego hummusu,
- 6 pieczarek,
- 5 kotletów sojowych,
- 1 łyżeczka drobno posiekanej cebulki,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku,
- 1/3 świeżej papryki,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- garść rukoli,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Kotlety zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, przykrywami i odstawiamy na 15 minut.
2. Na oleju podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy posiekane pieczarki. Smażymy 10 minut.
3. Do posmażonych pieczarek, dodajemy pokrojone w kostkę kotlety, dodajemy wszystkie przyprawy i smażmy 5 minut.
4. Pajdę smarujemy hummusem, układamy rukolę, usmażone pieczarki oraz pokrojoną paprykę.
Smacznego!
