PIECZARKI NADZIEWANE TOFU I SUSZONYMI POMIDORAMI
Najbardziej popularnym warzywem, który nadziewamy przeróżnymi farszami jest papryka. Zaraz po niej cukinia i czasami pomidor. A czy próbowaliście kiedyś nadziewanych pieczarek, które najlepiej smakują na ciepło? Jeśli jeszcze nie mieliście okazji, to koniecznie musicie spróbować. Gwarantuję, że są przepyszne i na pewno Wam posmakują.
PIECZARKI NADZIEWANE TOFU I SUSZONYMI POMIDORAMI
Składniki:
- 3 większe pieczarki,
- 4 suszone pomidory,
- 1/2 naturalnego tofu,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- garść rukoli,
- 1/3 czerwonej papryki,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Pieczarki pozbywamy nóżek, posypujemy solą i środek polewamy oliwą.
2. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy suszone pomidory, nóżki pieczarek i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopniach.
4. Upieczone pieczarki podajemy na rukoli z dodatkiem czerwonej papryki.
Smacznego!