PIECZARKI NADZIEWANE TOFU I SUSZONYMI POMIDORAMI

PIECZARKI NADZIEWANE TOFU I SUSZONYMI POMIDORAMI

Najbardziej popularnym warzywem, który nadziewamy przeróżnymi farszami jest papryka. Zaraz po niej cukinia i czasami pomidor. A czy próbowaliście kiedyś nadziewanych pieczarek, które najlepiej smakują na ciepło? Jeśli jeszcze nie mieliście okazji, to koniecznie musicie spróbować. Gwarantuję, że są przepyszne i na pewno Wam posmakują.

PIECZARKI NADZIEWANE TOFU I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki:

  • 3 większe pieczarki,
  • 4 suszone pomidory,
  • 1/2 naturalnego tofu,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • garść rukoli,
  • 1/3 czerwonej papryki,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Pieczarki pozbywamy nóżek, posypujemy solą i środek polewamy oliwą.

2. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy suszone pomidory, nóżki pieczarek i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopniach.

4. Upieczone pieczarki podajemy na rukoli z dodatkiem czerwonej papryki.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *