PIZZA Z PATELNI Z BOCZNIAKAMI I PAPRYKĄ

PIZZA Z PATELNI Z BOCZNIAKAMI I PAPRYKĄ

Pogoda coraz ładniejsza, więc każdy z nas, jak wychodzi z pracy to marzy tylko o tym, żeby jak najwięcej czasu spędzi na zewnątrz. Na rodzinnym spacerze, czy na lodach ze znajomymi. Wracając do domu, marzymy o czymś pyszny, ale czymś co nie zajmie nam dużo czasu, aby takie danie przygotować. Taka właśnie jest pizza z patelni, pełna kolorów i smaków.

PIZZA Z PATELNI Z BOCZNIAKAMI I PAPRYKĄ

Składniki:

  • 2 placki tortilli,
  • 6 boczniaków,
  • 3 papryki konserwowe,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 12 kotletów sojowych,
  • 4 plastry wegańskiego sera żółtego,
  • 1 łyżka oliwy,
  • ząbek czosnku,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • 2 łyżki przyprawy ulubionych przypraw do kotletów,
  • kolendra.

Przygotowanie:

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 minut z dodatkiem soli oraz pieprzu.

2. Kotlety zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie odcedzamy, posypujemy ulubionymi przyprawami i kroimy na pół.

3. Placki tortilli smarujemy równomiernie ketchupem, posypujemy suszoną bazylią. Układamy boczniaki, kotlety sojowe, paski papryki i ser żółty.

4. Gotową pizzę przekładamy na patelnię, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 5 minut. Podajemy ze świeżą kolendrą.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *