SAŁATKA MAKARONOWA Z RZODKIEWKĄ
Po powrocie do domu z pracy zazwyczaj jesteśmy bardzo głodni i szukamy pomysłu na szybką, ale jednocześnie smaczną kolację. Taka właśnie jest ta sałatka, która idealnie sprawdzi się na kolację lub jako dodatek do przysmaków z grilla. Bogata w nowalijki, a do tego bardzo łatwa w przygotowaniu.
SAŁATKA MAKARONOWA Z RZODKIEWKĄ
Składniki:
- 1 szklanka makaronu,
- 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki,
- 2 ogórki gruntowe,
- 3 rzodkiewki,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 6 łyżek kukurydzy.
Na sos:
- 2 łyżki wegańskiego majonezu,
- 2 łyżki wegańskiej śmietany,
- 1 łyżeczka suszonego kopru,
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku,
- 1 łyżeczka świeżej mięty,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
2. Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą.
3. Ogórki, rzodkiewkę oraz paprykę kroimy w większą kostkę.
4. Mięte siekamy i wraz z pozostałymi składnikami na sos mieszamy.
5. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, wlewamy sos, mieszkamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
6. Po tym czasie podajemy.
Smacznego!