STEK Z KALAFIORA Z PASTĄ Z AWOKADO
Stek z kalafiora, to pomysł na pyszną i lekką kolację. Grubszy plaster należy posypać ulubionymi przyprawami, polać oliwą, upiec w piekarniku i kolacja gotowa. Idealnym dodatkiem będzie domowa pasta i świeże warzywa. Takie danie sprawdzi się na kolacje z przyjaciółmi w ogrodzie. Polecam użyć jednorazowe talerzyki, które się pięknie prezentują, a przede wszystkim są ekologiczne. Ja użyłam talerzy z liści palmowych.
STEK Z KALAFIORA Z PASTĄ Z AWOKADO
Składniki:
- 1 mała główka kalafiora,
- kilka ogórków konserwowych,
- kilka pomidorów koktajlowych,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz, sól.
Na pastę:
- 6 łyżek ciecierzycy konserwowej,
- 1/2 awokado,
- ząbek czosnku,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Kalafiora kroimy w grube plastry. Oliwę łączymy z przyprawami i smarujemy nią steki.
2. Steki smażymy na patelni po 3 minuty każdą ze stron, a następnie pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzewamy do 180 stopni.
3. Składniki na pastę umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy na gładką pastę.
4. Stek podajemy na paście z awokado i ciecierzycy, podajemy z ogórkami i pomidorami.
Smacznego!
Im pretty pleased to discover this page. I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely liked every little bit of it and I have you bookmarked to look at new stuff on your blog.
Thank you for the nice words, I am very happy. Such words inspire me to new recipes.