TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI

TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI

Jesteśmy coraz bardziej świadomym społeczeństwem, które częściej stawia na kuchnie roślinną. Jedni zmianę w swoich nawykach kierują chęcią zadbania o swoje zdrowie, inny decydują się na wegetarianizm lub weganizm ze względów etycznych. Dużo gotowych wegańskim zamienników możemy znaleźć na sklepowych półkach. Z nami te gotowe, możemy zamienić na takie przygotowane w domowym zaciszu.

TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI

Składniki:

  • 1 naturalne tofu,
  • 2 łyżki majonezu wegańskiego,
  • 1 łyżka jogurtu sojowego,
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów,
  • 2 garście pomidorków koktajlowych,
  • 1 łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem,
  • ulubione pieczywo,
  • garść rukoli,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pomidorkami.

3. Usmażone pomidory przekładamy na twarożek, posypujemy rukolą i podajemy z pieczywem.

    Smacznego!



    16 thoughts on “TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI”

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *