TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI

Jesteśmy coraz bardziej świadomym społeczeństwem, które częściej stawia na kuchnie roślinną. Jedni zmianę w swoich nawykach kierują chęcią zadbania o swoje zdrowie, inny decydują się na wegetarianizm lub weganizm ze względów etycznych. Dużo gotowych wegańskim zamienników możemy znaleźć na sklepowych półkach. Z nami te gotowe, możemy zamienić na takie przygotowane w domowym zaciszu.
TWAROŻEK Z TOFU I SMAŻONYMI POMIDORAMI
Składniki:
- 1 naturalne tofu,
- 2 łyżki majonezu wegańskiego,
- 1 łyżka jogurtu sojowego,
- 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów,
- 2 garście pomidorków koktajlowych,
- 1 łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem,
- ulubione pieczywo,
- garść rukoli,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pomidorkami.
3. Usmażone pomidory przekładamy na twarożek, posypujemy rukolą i podajemy z pieczywem.
Smacznego!

Good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2