WYTRAWNE GOFRY Z AWOKADO
Awokado to dość specyficzny owoc, który jest przez jednych lubiany, a przez innych omijany szerokim łukiem. Awokado charakteryzuje się dość dużą ilością tłuszczy, ale tych zdrowych, które warto włączyć do naszej diety. Sałatka z awokado i pomidorów idealnie smakuje w połączeniku z wytrawnymi goframi.
WYTRAWNE GOFRY Z AWOKADO
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 1/2 szklanki mleka sojowego,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 pomidor,
- 1 awokado,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- sól.
Przygotowanie:
1. Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko, olej, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Mieszamy do uzyskania ciasta.
2. Gofrownicę rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta i pieczemy.
3. Awokado obieramy ze skóry, kroimy w kostkę wraz z pomidorem. Doprawiamy sokiem z cytryny, papryką oraz solą.
4. Na upieczone gofry nakładamy porcję sałatki.
Smacznego!