WYTRAWNE GOFRY Z AWOKADO

WYTRAWNE GOFRY Z AWOKADO

Awokado to dość specyficzny owoc, który jest przez jednych lubiany, a przez innych omijany szerokim łukiem. Awokado charakteryzuje się dość dużą ilością tłuszczy, ale tych zdrowych, które warto włączyć do naszej diety. Sałatka z awokado i pomidorów idealnie smakuje w połączeniku z wytrawnymi goframi.

WYTRAWNE GOFRY Z AWOKADO

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka sojowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 pomidor,
  • 1 awokado,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko, olej, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Mieszamy do uzyskania ciasta.

2. Gofrownicę rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta i pieczemy.

3. Awokado obieramy ze skóry, kroimy w kostkę wraz z pomidorem. Doprawiamy sokiem z cytryny, papryką oraz solą.

4. Na upieczone gofry nakładamy porcję sałatki.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.