ZIELONE RISOTTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Nie ma to jak ciepła kolacja w chłodny, jesienny wieczór. O tak, uwielbiam takie dania. Czasami mam ochotę na spędzenie większej ilości czasu w kuchni niż studencki kwadrans. W wieczór, w który to risotto powstało. Ostatnią rzeczą o jakiej marzyłam, to gotowanie czegoś czasochłonnego. Po całym dniu poza domem, byłam bardzo głodna i myślałam tylko o tym, żeby coś na szybko przygotować i móc cieszyć się wolnym wieczorem, przed serialem, który obecnie oglądam.
ZIELONE RISOTTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Składniki:
- 1 szklanka okrągłego ryży,
- 4 łyżki zielonego pesto z tofu,
- 1/2 szklanki fasolki zielonej,
- 1/2 szklanki fasolki żółtej,
- 1/3 kostki naturalnego tofu,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
2. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie..
3. Ugotowany ryż łączymy z fasolką, zielonym pesto i chwile razem podgrzewamy. Przyprawiamy do smaku.
Smacznego!
