ZIELONE RISOTTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

ZIELONE RISOTTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Nie ma to jak ciepła kolacja w chłodny, jesienny wieczór. O tak, uwielbiam takie dania. Czasami mam ochotę na spędzenie większej ilości czasu w kuchni niż studencki kwadrans. W wieczór, w który to risotto powstało. Ostatnią rzeczą o jakiej marzyłam, to gotowanie czegoś czasochłonnego. Po całym dniu poza domem, byłam bardzo głodna i myślałam tylko o tym, żeby coś na szybko przygotować i móc cieszyć się wolnym wieczorem, przed serialem, który obecnie oglądam.

ZIELONE RISOTTO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Składniki:

  • 1 szklanka okrągłego ryży,
  • 4 łyżki zielonego pesto z tofu,
  • 1/2 szklanki fasolki zielonej,
  • 1/2 szklanki fasolki żółtej,
  • 1/3 kostki naturalnego tofu,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

2. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie..

3. Ugotowany ryż łączymy z fasolką, zielonym pesto i chwile razem podgrzewamy. Przyprawiamy do smaku.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *