KREMOWA PASTA Z TOFU I NATKI PIETRUSZKI

KREMOWA PASTA Z TOFU I NATKI PIETRUSZKI

Podstawą dobrego dnia, jest dobre śniadanie. A czym byłoby dobre śniadanie, bez dobrej pasty i świeżego pieczywa? A no niczym, więc na takie coś nie możemy sobie pozwolić. Każdy dzień niesie za sobą kolejne działania, cele, które sobie stawiamy i bez odpowiedniej ilości składników odżywczych i porządnego śniadania, raczej nic nie zdziałamy- zabraknie nam po prostu mocy i chęci. U mnie często gości owsianka- szybka, słodka i pożywna, ale też lubię wprowadzać jakieś zmiany, stąd pomysł na pastę z tofu. Pasta z tofu jest bardzo kremowa i lekka. Cały smak dopełnia świeża natka pietruszki, do tego oczywiście dobrej jakości pieczywo i kubek gorącej kawy, który jest nieodłącznym elementem poranka.

natka pietruszki

KREMOWA PASTA Z TOFU I NATKI PIETRUSZKI

Składniki na 2 porcje:

  • 1 naturalne tofu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka płatków drożdżowych nieaktywnych,
  • sól, pieprz.

Do podania:

  • kilka kromek świeżego pieczywa,
  • pomidor,
  • liście sałaty,
  • natka pietruszki do dekoracji.

Przygotowanie:

1. W pojemniku blendera umieszczamy tofu, ząbek czosnku, połowę natki pietruszki, sól, pieprz i płatki.

2. Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

3. Pieczywo smarujemy gotową pastą z tofu, posypujemy natką pietruszki, następnie układamy liść sałaty i na koniec pomidor.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.