PROTEINOWY BUDYŃ Z KIWI I ORZECHAMI

PROTEINOWY BUDYŃ Z KIWI I ORZECHAMI

Białko w diecie weganów. Czyli najbardziej kontrowersyjny temat jaki pojawia się pomiędzy weganami, a osobami preferującymi tradycyjną kuchnie. Białko w bardzo łatwy sposób można uzupełnić. Dużo znajdziemy go w roślinach strączkowych, tofu, orzechach, jogurtach sojowych oraz ogólnie dostępnych odżywkach białkowych, które są bogate w białko i przeróżne witaminy i aminokwasy. Taki proteinowy budyń z kiwi i orzechami będzie dobrym pomysłem na przekąskę po treningu lub jako wartościowy deser do kawy.

PROTEINOWY BUDYŃ Z KWI I ORZECHAMI

Składniki:

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki odżywki białkowej,
  • 1 łyżka ksylitolu,
  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • kiwi,
  • 1 łyżka migdałów,
  • 1 łyżka pestek dyni.

Przygotowanie:

1. W garnuszku zagotowujemy mleko wraz z ksylitolem.

2. Do gotującego się mleka wsypujemy mąkę połączoną z białkiem.

3. Miesząc z pomocą trzepaczki gotujemy do uzyskania konsystencji budyniu.

4. Budyń przekładamy do miseczki i podajemy z kiwi oraz orzechami.

Smacznego!

Porada: ja najczęściej używam takiej odżywki, w której jest kombinacja kilku składników. Taka odżywka jest łatwiej przyswajana przez nasz organizm i ma więcej aminokwasów i witamin. Polecam w smaku karmelowym.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *