SUSHI NALEŚNIKOWE

SUSHI NALEŚNIKOWE

Wieczór wróżb tuż tuż. Wróżenie z kart, lanie wosku i jeszcze wiele innych atrakcji wiąże się z tym wieczorem. Obowiązkowo nie może na nim zabraknąć również pysznych i zdrowych przekąsek, które przez zaproszonych gości są mile widziane. Proponuję na taki wieczór przygotować naleśniki z bardzo ciekawym nadzieniem, a dodatkiem jest sos sojowy. Imprezy też często związane są ze sprzątaniem, którego zapewne nikt z nas nie lubi. Dlatego takie przekąski polecam podać na jednorazowych ekologicznych talerzach (do kupienia tutaj), które super się prezentują i są w pełni biodegradowalne.

SUSHI NALEŚNIKOWE

Składniki:

  • 2 szklanki mleka roślinnego,
  • 4 kawałki papryki konserwowej,
  • 1 marchewka,
  • garść roszponki,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Mąkę mieszamy z mlekiem, olejem oraz solą na ciasto na naleśniki.

2. Naleśniki smażymy na suchej patelni.

3. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy paprykę, pieprz oraz sól i blendujemy na gładki serek.

4. Naleśniki smarujemy serkiem, układamy roszponkę i 4 paski marchewki. Zwijamy w rulon i kroimy w kawałki, w kształcie sushi. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem.

5. Podajemy z sosem sojowym.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *