SUSHI NALEŚNIKOWE

Wieczór wróżb tuż tuż. Wróżenie z kart, lanie wosku i jeszcze wiele innych atrakcji wiąże się z tym wieczorem. Obowiązkowo nie może na nim zabraknąć również pysznych i zdrowych przekąsek, które przez zaproszonych gości są mile widziane. Proponuję na taki wieczór przygotować naleśniki z bardzo ciekawym nadzieniem, a dodatkiem jest sos sojowy. Imprezy też często związane są ze sprzątaniem, którego zapewne nikt z nas nie lubi. Dlatego takie przekąski polecam podać na jednorazowych ekologicznych talerzach (do kupienia tutaj), które super się prezentują i są w pełni biodegradowalne.
SUSHI NALEŚNIKOWE
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 2 szklanki mleka roślinnego,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 1 opakowanie tofu naturalnego,
- 4 kawałki papryki konserwowej,
- 1 marchewka,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- garść roszponki,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Mąkę mieszamy z mlekiem, olejem oraz solą na ciasto na naleśniki.
2. Naleśniki smażymy na suchej patelni.
3. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy paprykę, pieprz oraz sól i blendujemy na gładki serek.
4. Naleśniki smarujemy serkiem, układamy roszponkę i 4 paski marchewki. Zwijamy w rulon i kroimy w kawałki, w kształcie sushi. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem.
5. Podajemy z sosem sojowym.
Smacznego!
