SAŁATKA Z ARBUZEM I WEGAŃSKĄ FETĄ

SAŁATKA Z ARBUZEM I WEGAŃSKĄ FETĄ

Sałatki do grilla to bardzo smaczny i sprytny sposób, żeby urozmaicić menu, a i dostarczyć dodatkowych witamin. Sałatki sprawdzą się zarówno te na słono, jak i na słodko. Ale też ciekawą opcją jest połączenie tych dwóch smaków w jedno danie. Dlatego też dzisiaj mam dla was przepis na sałatkę z arbuzem, miętą i wegańską fetą. Smacznie, zdrowo i przede wszystkim oryginalnie.

SAŁATKA Z ARBUZEM I WEGAŃSKĄ FETĄ

Składniki:

  • 4 plastry arbuza,
  • 1 szklanka wegańskiej fety,
  • 1/2 awokado,
  • mięta,
  • pół bagietki.

Sos:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Arbuza kroimy w kostkę i wkładamy do miski.

2. Fetę kroimy w kostkę wraz z awokado i dodajemy do arbuza.

3. Składniki na sos mieszamy i wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekaną miętę i mieszamy.

4. Podajemy z bagietką.

    Smacznego!



    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *