SAŁATKA Z ARBUZEM I WEGAŃSKĄ FETĄ

Sałatki do grilla to bardzo smaczny i sprytny sposób, żeby urozmaicić menu, a i dostarczyć dodatkowych witamin. Sałatki sprawdzą się zarówno te na słono, jak i na słodko. Ale też ciekawą opcją jest połączenie tych dwóch smaków w jedno danie. Dlatego też dzisiaj mam dla was przepis na sałatkę z arbuzem, miętą i wegańską fetą. Smacznie, zdrowo i przede wszystkim oryginalnie.
SAŁATKA Z ARBUZEM I WEGAŃSKĄ FETĄ
Składniki:
- 4 plastry arbuza,
- 1 szklanka wegańskiej fety,
- 1/2 awokado,
- mięta,
- pół bagietki.
Sos:
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 łyżka octu balsamicznego,
- sól.
Przygotowanie:
1. Arbuza kroimy w kostkę i wkładamy do miski.
2. Fetę kroimy w kostkę wraz z awokado i dodajemy do arbuza.
3. Składniki na sos mieszamy i wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekaną miętę i mieszamy.
4. Podajemy z bagietką.
Smacznego!

