WEGAŃSKIE BROWNIE BANANOWE
Małymi krokami zbliżają się święta. Czyli znak, że trzeba zacząć testować przepis na potrawy Wigilijne. Na stole coraz częściej znajdują się dania, których kiedyś nie było. Jedni uważają, że tradycja to rzecz święta. Inni, że warto urozmaicać menu. Dlatego dzisiaj proponujemy spróbować przygotować mocno czekoladowego ciasto. Szybkie i lekkie, czyli idealne dla tych, którzy dbają o linię.
WEGAŃSKIE BROWNIE BANANOWE
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżka kakao,
- 1/2 szklanki mleka owsianego,
- 3 łyżki oleju rzepakowego,
- 3 banany,
- 3 łyżki ksylitolu/cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
1. Mąkę łączymy z kakao, ksylitolem, proszek do pieczenia oraz solą.
2. Banana gnieciemy widelcem na gładki mus, dodajemy mleko oraz olej i łączymy ze sobą.
3. Mokre składniki łączymy z suchymi do uzyskania konsystencji ciasta.
4. Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!