JEDNOPOROCJOWE CIASTO CZEKOLADOWE

JEDNOPOROCJOWE CIASTO CZEKOLADOWE

Weekend to czas, który każdy z nas spędza inaczej. Jedni wybierają się na zakupy, inny na spotkanie z przyjaciółmi, ale jest część osób, która ten czas lubi spędzić samotnie z kubkiem gorącej kawy i ulubioną książką. A jak kawa, to obowiązkowo musi być jakiś pyszny deser. To jednoporcjowe ciasto czekoladowe sprawdzi się idealnie.

JEDNOPORCJOWE CIASTO CZEKOLADOWE

Składniki:

  • 2 łyżki mąki orkiszowej,
  • 1/2 sztuki banana,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżki mleka owsianego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie),
  • sól.

Przygotowanie:

1. Banana rozgniatamy widelcem na gładki mus.

2. Olej, mleko oraz banana łączymy ze sobą.

3. Mąkę i kakao przesiewamy do miseczki wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól oraz mokre składki i mieszamy.

4. Gotowe ciasto przekładamy do okrągłego kokilka i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.

5. Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *