KORZENNE CIASTO Z POWIDŁAMI

KORZENNE CIASTO Z POWIDŁAMI

Nieodłącznym elementem każdego spotkania towarzyskiego, domówki lub kawy z przyjaciółką. Jest pyszny i zdrowy deser, który polecam przygotować w domowym zaciszu. To ciasto korzennie, które Wam proponuje, jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

KORZENNE CIASTO Z POWIDŁAMI

Składniki:

  • 2 szklanki mleka sojowego,
  • 1 banan,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1/3 szklanki ksylitolu,
  • 1 opakowanie przyprawy do piernika,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Banana wraz z mlekiem i olejem miksujemy na gładko.

2. Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy przyprawę do piernika, kakao, ksylitol, sodę oraz proszek do pieczenia i sól. Mieszamy.

3. Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta.

4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

5. Wystudzone ciasto kroimy na pół, smarujemy powidłami i składamy.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *