SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

Sernik z białą czekoladą to nowe odkrycie cukiernicze w mojej domowej cukierni. Chociaż bardziej lubię gotować, niż piec. To jednak ostatnio jakoś się z mąką i mikserem bardzo polubiłam. Testuję nowe połączenia, łączę przeróżne smaki i później rozjadę znajomym to próbowania. Sprawia mi to dużo przyjemności i chętnie się moimi inspiracjami z Wami dzielę.

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

Składniki:

  • 300g naturalnego tofu,
  • 5 łyżek waniliowego jogurtu sojowego,
  • 3 łyżki budyniu waniliowego,
  • 3 łyżki ksylitolu,
  • ziarenka z połowy laski wanilii,
  • pół tabliczki białej czekolady,
  • 5 truskawek,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy jogurt, ksylitol oraz sól i mielimy.

2. Do masy dodajemy ziarenka wanilii, ksylitol oraz budyń i mieszamy z pomocą łyżki.

3. Prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy masę serową i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku.

5. Przestudzony sernik polewamy białą czekoladą i układamy truskawki. Chłodzimy kilka godziny w lodówce.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *