WEGAŃSKIE CIASTO BANANOWE
Bardzo często robiąc zakupy, patrzymy na liczne promocje i zamiast kupić dwa lub trzy banany, zdarza nam się ich wziąć większą ilość. Te które udaje nam się zjeść w przeciągu kilku dni są przepyszne. Ale czasami zostaje nam kilka, które robią się bardzo dojrzałe. W takiej sytuacji mamy dla was świetne rozwiązanie. Domowe ciasto bananowe, który posmakuje każdemu.
WEGAŃSKIE CIASTO BANANOWE
Składniki:
- 3 dojrzałe banany,
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego,
- 1/3 szklanki ksylitolu,
- 1/3 szklanki mleka sojowego,
- 1 szklanka mieszanki studenckiej.
Przygotowanie:
1. Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę.
2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki.
3. Prostokątną blaszkę smarujemy olejem i przekładamy do niej ciasto.
4. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!