WEGAŃSKIE CIASTO BANANOWE

WEGAŃSKIE CIASTO BANANOWE

Bardzo często robiąc zakupy, patrzymy na liczne promocje i zamiast kupić dwa lub trzy banany, zdarza nam się ich wziąć większą ilość. Te które udaje nam się zjeść w przeciągu kilku dni są przepyszne. Ale czasami zostaje nam kilka, które robią się bardzo dojrzałe. W takiej sytuacji mamy dla was świetne rozwiązanie. Domowe ciasto bananowe, który posmakuje każdemu.

WEGAŃSKIE CIASTO BANANOWE

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany,
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego,
  • 1/3 szklanki ksylitolu,
  • 1/3 szklanki mleka sojowego,
  • 1 szklanka mieszanki studenckiej.

Przygotowanie:

1. Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę.

2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki.

3. Prostokątną blaszkę smarujemy olejem i przekładamy do niej ciasto.

4. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *