ZAPIEKANE ŚLIWKI POD KOKOSOWĄ KRUSZONĄ

ZAPIEKANE ŚLIWKI POD KOKOSOWĄ KRUSZONĄ

Gdy w parkach kolorowe liście, a na straganach śliwki i jabłka — znak, że jesień już jest z nami. Przyszedł czas na zapiekane jesienne owoce, pod delikatną kruszoną. Pyszny podwieczorek, idealne do drugiej kawy po pracy, przy ulubionym serialu lub książce. Z podanych składników, wychodzą dwie porcje.

ZAPIEKANE ŚLIWKI POD KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ

Składniki:

  • 1 nieduże jabłko,
  • 2 śliwki,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 4 łyżki płatków owsianych,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1 łyżka syropu klonowego,
  • 1 łyżka masła roślinnego.

Przygotowanie:

1. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy wraz ze śliwkami w kostkę.

2. Do owoców dodajemy cynamon i mieszamy. Owoce umieszczamy w naczyniach do zapiekania.

3. Płatki owsiane mielimy w młynku na mąkę.

4. Do mąki z płatków dodajemy wiórki kokosowe, syrop klonowy oraz masło roślinne i zagniatamy kruszonkę.

5. Kruszonką posypujemy owoce i pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Podajemy na ciepło.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *