CZEKOLADOWY MUS Z AWOKADO

CZEKOLADOWY MUS Z AWOKADO

Domowe desery są przepyszne, zwłaszcza na bazie wartościowych produktów. Awokado właśnie do takich produktów należy. Bogate w zdrowe tłuszcze, witaminy i w pięknym zielonym kolorze. Dzięki jego strukturze krem czekoladowy wychodzi aksamitny i pyszny. Tak deser możecie przygotować dzień wcześniej przełożyć do szklanki i zjeść po powrocie ze szkoły lub pracy.

CZEKOLADOWY MUS Z AWOKADO

Składniki:

  • 1/2 sztuki awokado,
  • 1 banana,
  • 5 łyżek mleka owsianego,
  • 1 łyżka kakao.

Przygotowanie:

1. Awokado oraz banana rozgniatamy na talerzu widelcem.

2. Wlewamy mleko, dodajemy kakao i mieszamy łyżką.

3. Gotowy krem przekładamy do szklanki i zjadamy schłodzony.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.