DESER BORÓWKOWY
Wiosna już z nami, ale niestety na owoce takie jak truskawki, borówki i arbuza musimy jeszcze chwilę poczekać. Wiadomo, że znajdziemy je już w dużych supermarketach, ale my rekomendujemy poczekać, aż będzie na nie sezon. A do przygotowanie tego deseru wykorzystać mrożone, które będą zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.
DESER BORÓWKOWY
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych,
- 8 łyżek jogurtu sojowego,
- 1/3 szklanki mleka sojowego,
- 1 łyżeczka syropu klonowego/cukru,
- 1/2 szklanki mrożonych borówek,
- 1 łyżka masła orzechowego,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, dodajemy syrop lub cukier, mleko i gotujemy do miękkości.
2. Borówki rozmrażamy w garnuszku lub w mikrofali.
3. Na dno szklanki wykładamy część jogurtu, borówek, jogurtu, borówki, płatki owsiane, jogurt, masło orzechowe i resztę borówek.
4. Podajemy od razu lub chłodzimy w lodówce.
Smacznego!