DESER BORÓWKOWY

DESER BORÓWKOWY

Wiosna już z nami, ale niestety na owoce takie jak truskawki, borówki i arbuza musimy jeszcze chwilę poczekać. Wiadomo, że znajdziemy je już w dużych supermarketach, ale my rekomendujemy poczekać, aż będzie na nie sezon. A do przygotowanie tego deseru wykorzystać mrożone, które będą zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

DESER BORÓWKOWY

Składniki:

  • 4 łyżki płatków owsianych,
  • 8 łyżek jogurtu sojowego,
  • 1/3 szklanki mleka sojowego,
  • 1 łyżeczka syropu klonowego/cukru,
  • 1/2 szklanki mrożonych borówek,
  • 1 łyżka masła orzechowego,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, dodajemy syrop lub cukier, mleko i gotujemy do miękkości.

2. Borówki rozmrażamy w garnuszku lub w mikrofali.

3. Na dno szklanki wykładamy część jogurtu, borówek, jogurtu, borówki, płatki owsiane, jogurt, masło orzechowe i resztę borówek.

4. Podajemy od razu lub chłodzimy w lodówce.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *