KASZA MANNA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Co jakiś czas lubię wrócić do smaków dzieciństwa. Właśnie takim smakiem jest kasza manna na mleku. Najczęściej zajadałam ją na wakacjach u cioci na wsi. Zawsze była to ogromna porcja kaszki z dodatkiem malinowego lub truskawkowego soku. Najlepszy deser jaki może sobie dziecko wymarzyć. Słodki, delikatny i bardzo kremowy. Postanowiłam przypomnieć sobie ten sam i taką kaszę na mleku, ale nie z sokiem tylko z musem truskawkowym przygotować.
KASZA MANNA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Składniki:
- 2 szklanki mleka kokosowego,
- 1/2 szklanki kaszy manna,
- 1 łyżka ksylitolu,
- 7 truskawek,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy ksylitol oraz sól i kaszę.
2. Zagotowujemy i co jakiś czas mieszając gotujemy do momentu uzyskania konsystencji kremu.
3. Truskawki myjemy i za pomocą blendera miksujemy na mus.
4. Kaszę przedkładamy do miseczek i polewamy musem truskawkowym.
Smacznego!