PŁATKI RYŻOWE Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ

PŁATKI RYŻOWE Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ

Przychodzą czasami takie dni, kiedy wiemy, że przydałoby się zjeść śniadanie. Jednak nie mamy ochoty na nic więcej jak lekki posiłek, który wypełni nam brzuch, ale nie naładuje go na full. Takie właśnie są płatki ryżowe, które są lekkie a zarazem treściwe, a dodatkowo ugotowane na mleku sojowym smaczne i delikatne.

Borówki

PŁATKI RYŻOWE Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ

Składniki na 2 porcje:

  • 8 łyżek płatków ryżowych,
  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 1/2 szklanki jogurtu sojowego,
  • 1/2 szklanki borówek,
  • nektarynka.

Przygotowanie:

1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy płatki ryżowe oraz cukier waniliowy i gotujemy 5 minut.

2. Na dno każdego słoika, układamy część borówek, następnie część jogurtu, ugotowane płatki, nektarynkę pokrojoną w kostkę, kolejną część jogurtu oraz borówki.

3. Słoikowe śniadanie dobrze smakuje na zimno jak i na ciepło.

Smacznego!

Płatki ryżowe z borówkami i nektarynką


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *