PŁATKI RYŻOWE Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ

Przychodzą czasami takie dni, kiedy wiemy, że przydałoby się zjeść śniadanie. Jednak nie mamy ochoty na nic więcej jak lekki posiłek, który wypełni nam brzuch, ale nie naładuje go na full. Takie właśnie są płatki ryżowe, które są lekkie a zarazem treściwe, a dodatkowo ugotowane na mleku sojowym smaczne i delikatne.

PŁATKI RYŻOWE Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ
Składniki na 2 porcje:
- 8 łyżek płatków ryżowych,
- 1 szklanka mleka sojowego,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 1/2 szklanki jogurtu sojowego,
- 1/2 szklanki borówek,
- nektarynka.
Przygotowanie:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy płatki ryżowe oraz cukier waniliowy i gotujemy 5 minut.
2. Na dno każdego słoika, układamy część borówek, następnie część jogurtu, ugotowane płatki, nektarynkę pokrojoną w kostkę, kolejną część jogurtu oraz borówki.
3. Słoikowe śniadanie dobrze smakuje na zimno jak i na ciepło.
Smacznego!
