PUDDING CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI

PUDDING CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI

Z wiosną przychodzą nowalijki, a wraz z nimi szparagi i pyszne, słodkie oraz bardzo aromatyczne truskawki. Sezon na nie trwa niestety dość krótko, dlatego warto wykorzystać go w pełni. Z truskawek możemy przygotować pyszne śniadanie, ciekawy obiad, smaczną kolację a i ciekawy deser. I tak właśnie dzisiaj proponujemy, czyli czekoladowy pudding z truskawkami i migdałami.

PUDDING CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI

Składniki:

  • 1/2 szklanki okrągłego ryżu,
  • 2 szklanki mleka owsianego,
  • 2 łyżki jogurtu sojowego,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżki syropu klonowego,
  • 10 truskawek,
  • 1 łyżka blanszowanych migdałów,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Ryż przelewamy zimną wodą i wsypujemy do garnka, wlewamy mleko oraz sól i gotujemy do miękkości.

2. Ugotowany ryż przekładamy do pojemnika blendera, wsypujemy kakao, wlewamy syrop klonowy oraz jogurt i miksujemy na gładki krem.

3. Truskawki myjemy i kroimy w kostkę.

4. Pudding przekładamy do miseczek, podajemy z truskawkami i migdałami.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *