WARSTWOWY DESER SOJOWY Z GALARETKĄ

WARSTWOWY DESER SOJOWY Z GALARETKĄ

Lekki, szybki i bardzo smaczny. Taki właśnie jest ten warstwowy deser ze strączków z dodatkiem galaretki brzoskwiniowej. Z podanej porcji wychodzą dwa słoiczki, które możecie zabrać ze sobą na wycieczkę lub piknik do parku. Taki deser możecie przechowywać maksymalnie jeden dzień w lodówce. Jednak patrząc na to jak smakuje, nawet tyle się tam nie utrzyma.

WARSTWOWY DESER SOJOWY Z GALARETKĄ

Składniki:

  • 5 łyżek czerwonej fasoli z puszki,
  • 5 łyżek ciecierzycy z puszki,
  • 7 łyżek waniliowego jogurtu sojowego,
  • 1/2 szklanki borówek,
  • galaretka brzoskwiniowa.

Przygotowanie:

1. Ciecierzycę oraz fasolę odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.

2. Galaretkę gotujemy w mniejszej ilości wody niż jest na opakowaniu i odstawimy.

3. Fasolę miksujemy z 1/3 jogurtu (u mnie sojowy o smaku wanilii) na gładki krem. Podobnie podstępujemy z ciecierzycą.

4. Na dno słoików (z przepisu wychodzą dwie porcje) przekładamy mus z fasoli, następnie borówki, mus z ciecierzycy, pozostałą cześć jogurtu i wylewamy galaretkę.

5. Gotowy deser chłodzimy 1h w lodówce.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *