WEGAŃSKIE TIRAMISU

WEGAŃSKIE TIRAMISU

Każde Państwo ma swoje popisowe danie i z niego słynie. Francja słynie z croissant, Polska z pierogów, a Włochy z tiramisu. Dlatego pomyślałam, że przygotowuje tiramisu ale w wegańskiej wersji, na dodatek w formie jednoporcjowego deseru.

WEGAŃSKIE TIRAMISU

Składniki:

  • 1 małe opakowanie jogurtu kokosowego,
  • 4 suszone daktyle,
  • 1 mała filiżanka espresso,
  • 12 małych biszkoptów,
  • 1 łyżka kakao.

Przygotowanie:

1. Daktyle zalewam wrzątkiem i odstawiam.

2. Jogurt umieszczam w pojemniku blendera, wlewamy łyżkę kawy i dodaje odsądzone daktyle. Miksujemy na gładki krem.

3. Na dno szklanki układamy połowę porcji biszkoptów namoczonych w kawie, następnie posypujemy kakao i wykładamy połowę kremu. Tak samo postępujemy z resztą składników.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *