WEGAŃSKIE TIRAMISU

Każde Państwo ma swoje popisowe danie i z niego słynie. Francja słynie z croissant, Polska z pierogów, a Włochy z tiramisu. Dlatego pomyślałam, że przygotowuje tiramisu ale w wegańskiej wersji, na dodatek w formie jednoporcjowego deseru.
WEGAŃSKIE TIRAMISU
Składniki:
- 1 małe opakowanie jogurtu kokosowego,
- 4 suszone daktyle,
- 1 mała filiżanka espresso,
- 12 małych biszkoptów,
- 1 łyżka kakao.
Przygotowanie:
1. Daktyle zalewam wrzątkiem i odstawiam.
2. Jogurt umieszczam w pojemniku blendera, wlewamy łyżkę kawy i dodaje odsądzone daktyle. Miksujemy na gładki krem.
3. Na dno szklanki układamy połowę porcji biszkoptów namoczonych w kawie, następnie posypujemy kakao i wykładamy połowę kremu. Tak samo postępujemy z resztą składników.
Smacznego!

