BEZGLUTENOWE GOFRY Z KREMEM KOKOSOWYM

BEZGLUTENOWE GOFRY Z KREMEM KOKOSOWYM

Gofry są uwielbiane zarówno przez dużych, jak i małych smakoszy słodkich śniadań lub w formie deseru. Najczęściej zjadanego nad morzem w wakacje. Moje gofry są w wersji bezglutenowego, które może spokojnie przygotować sobie w domu osoba, która cierpi na nietolerancję glutenu. Bardzo często do takich wypieków, używam mąki z ciecierzycy, dzięki której ciasto ma idealną konsystencję.

BEZGLUTENOWE GOFRY Z KREMEM KOKOSOWYM

Składniki:

  • 1 szklanka mąki z ciecierzycy,
  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • 1 banan,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 małe opakowania jogurtu kokosowego,
  • 2 łyżki wiórek kokosowych,
  • 2 kiwi.

Przygotowanie:

1. Mąkę, mleko, proszek do pieczenia oraz banana umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy na ciasto.

2. Gofrownicę rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta i pieczemy.

3. Jogurt kokosowy łączymy z wiórkami kokosowymi. Kiwi kroimy na plastry.

4. Gofry smarujemy kremem kokosowym i podajemy z plastrami kiwi.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *