DOMOWE BELRISO Z PRAŻONYM JABŁKIEM

Nie ma nic lepszego o poranku, jak gorąca kawa i do tego pyszne, sycące i bardzo kremowe domowe belriso. Takie śniadanie nasyci nas na dłużej, a przede wszystkim spowoduje, że dzień będzie jeszcze piękniejszy. Śniadanie to podstawa i uważam, że bez niego, nie ma co wychodzić z domu. Spróbujecie raz to belriso, a już nic innego nie będziecie chcieli jeść o poranku.
DOMOWE BELRISO Z PRAŻONYM JABŁKIEM
Składniki:
- 8 łyżek ryżu jaśminowego,
- 1 szklanka mleka owsianego,
- 1 łyżka budyniu waniliowego,
- 1 łyżka ksylitolu,
- 4 łyżki jogurtu sojowego waniliowego,
- 1 jabłko,
- cynamon,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
1. Ryż wsypujemy do garnka, dodajemy ksylitol oraz sól i wlewamy mleko.
2. Gotujemy 15 minut pod przykryciem.
3. Budyń rozrabiamy w jogurcie i dodajemy do gotującego się ryżu. Wszystko razem chwilę jeszcze gotujemy.
4. Jabłko kroimy w kostkę i w garnku prażymy z dodatkiem cynamonu i odrobiną wody do miękkości.
5. Ryż przekładamy do miseczek, podajemy z jabłkiem i posypujemy cynamonem.
Smacznego!


Ahaa, its pleasant discussion about this article at
this place at this webpage, I have read all that, so now me
also commenting here.
Thank you!