GOFRY RYŻOWE Z TOFU

GOFRY RYŻOWE Z TOFU

Wegańskie produkty mają to do siebie, że bardzo często z nich można przygotować dania na słodko jak i na słono. Tofu jest bogate w białko, wapń i fosfor. Przypomina kształtem i strukturą gąbkę, która będzie smakowała tak, jak je sami przyprawimy. Gofry z tofu to bardzo fajny pomysł na lekkie i chrupiące śniadanie.

GOFRY RYŻOWE Z TOFU

Składniki:

  • 6 łyżek mąki ryżowej,
  • 2 łyżki budyniu waniliowego,
  • 4 łyżki mleka w proszku ryżowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1.5 szklanki mleka sojowego,
  • 1/2 kostki naturalnego tofu,
  • 1/2 szklanki jogurtu sojowego,
  • 2 łyżki masła orzechowego,
  • 1 szklanka borówek,
  • 1 szklanka truskawek.

Przygotowanie:

1. W pojemniku blendera umieszczamy tofu, mąkę, białko (u mnie ryżowe), budyń, proszek do pieczenia oraz mleko i miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na 10 minut.

2. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Z tych składników wychodzą 4 gofry. Pieczemy.

3. Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i polewamy nim gofry, układamy truskawki i borówki.

Smacznego!



2 thoughts on “GOFRY RYŻOWE Z TOFU”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *