PAPRYKOWA PASTA NA GRZANCE

Pieczywo przez większość z nas, uważane jest za coś złego i niedozwolonego w trakcie odchudzania. To jest jednak bardzo błędne myślenie. Wybierając pieczywo powinniśmy postawić na to, na zakwasie. A zamiast pszenne, wybrać orkiszowe lub żytnie. Takie pieczywo ma zdecydowanie większą ilość dłużej przyswajalnych węglowodanów, a za tym idzie dłuższe uczucie sytości. Do dobrego pieczywa, sprawdzi się domowa pasta paprykowa ze świeżą kolendrą i ciecierzycą, dzięki, której dostarczymy odpowiednią ilość białka.
PAPRYKOWA PASTA NA GRZANCE
Składniki:
- 2 czerwone papryki,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 kromki chleba,
- 3/4 puszki ciecierzycy konserwowej,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki papryczki chilli,
- garść rukoli,
- kilka gałązek świeżej kolendry,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Paprykę kroimy w kostkę, czosnek obieramy z łupek. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
2. Ciecierzycę odcedzamy i przelewamy wodą.
3. Upieczone warzywa oraz ciecierzycę, łyżkę oliwy oraz pozostałe przyprawy i kolendrę blendujemy na gładką pastę.
4. Na patelni rozgrzewamy pozostałą część oliwy i podsmażamy każdą stronę kromek.
5. Grzanki smarujemy pastą, układamy rukolę, paski papryki i dekorujemy kolendrą oraz octem balsamicznym (opcjonalnie).
Smacznego!

Naprawdę dobrze napisane. Wielu autorom wydaje się, że posiadają rzetelną wiedzę na poruszany przez siebie temat, ale niestety tak nie jest. Stąd też moje miłe zaskoczenie. Po prostu super artykuł. Będę rekomendował to miejsce i częściej odwiedzał, by przejrzeć nowe rzeczy.
Bardzo dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa. Oczywiście zapraszam do siebie jak najczęściej. Pozdrawiam!