TOFUCZNICA Z AWOKADO I POMIDOREM

TOFUCZNICA Z AWOKADO I POMIDOREM

Szybka i smaczna wegańska wersja jajecznicy. Czyli tofucznica ze świeżymi warzywami. Idealnym dopełnieniem jej smaku, jest czarna sól, która smakuje jajkiem. Czarna sól ma sporo właściwości leczniczych. Bardzo często zalecana jest osobą, które mają problemy żołądkowe, takie jak zgaga lub wzdęcia.

TOFUCZNICA Z AWOKADO I POMIDOREM

Składniki:

  • 1/2 kostki naturalnego tofu,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1/2 sztuki pomidora,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • kilka liści sałaty,
  • 1/2 sztuki awokado,
  • 2 kromki chleba,
  • 1 łyżka mleka sojowego,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka czarnej soli.

Przygotowanie:

1. Oliwę rozgrzewamy na patelni i kruszymy w dłoniach do niej tofu. Chwilę podsmażamy.

2. Do podsmażonego tofu wlewamy mleko, dodajemy płatki drożdżowe oraz pieprz, kurkumę i sól. Smażymy na niedużym ogniu przez 5 minut.

3. Gotową tofucznicę przekładamy na talerz, podajemy z pieczywem, pomidorem, papryką oraz awokado.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *