OBIAD JEDNOGARNOWY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

OBIAD JEDNOGARNOWY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Fasolka szparagowa znana jest i pewnie lubiana przez większość z nas. To młode, niedojrzałe owoce fasoli zwyczajnej. W naszych domach często podawana jest w towarzystwie podsmażonej na maśle bułce tartej. Jednak takiej formy nie poleca, ponieważ jest to ogromna dawka kalorii i tłuszczy. Proponuje fasolkę wykorzystać jako główny składnik obiadu jednogarnowego.

OBIAD JEDNOGARNOWY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu,
  • 2 garście fasolki szparagowej,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • kawałek białej części por,
  • 1 szklanka fasoli białej konserwowej,
  • 1 szklanka mleka kokosowego,
  • 1/2 szklanki mleka owsianego,
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku,
  • 1 łyżka płatków drożdżowych,
  • pieprz, sól.

Przygotowanie:

1. Fasolkę myjemy, odcinamy końce i kroimy na pół.

2. Paprykę kroimy w kostkę, a por drobno siekamy.

3. Do garnka wkładamy makaron, papryka, fasolkę szparagową, por. Wlewamy oba mleka, przyprawy i pół szklanki wody. Przykrywamy i gotujemy 20 minut.

4. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę biała oraz płatki drożdżowe. Chwilę razem podgrzewamy.

5. Podajemy na ciepło, posypane ziołami

    Smacznego!



    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *