SŁODKIE PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

SŁODKIE PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

Jeśli podobnie jak ja uwielbiacie śniadania na słodko, to ten przepis jest dla was. Placuszki z niego wychodzą bardzo miękkie, delikatne, a do tego bogate w pyszną czekoladę. Takie śniadanie możecie zabrać ze sobą do pracy lub spakować dzieciom do szkoły, smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam podać z borówkami i dżemem z aronii.

SŁODKIE PLACUSZKI Z CZEKOLADĄ

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • 1 łyżka ksylitolu,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • 6 kostek wegańskiej czekolady,
  • garść borówek,
  • 2 łyżki dżemu z aronii,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

1. W misce mieszamy mąkę, ksylitol, proszę do pieczenia i mieszamy.

2. Wlewamy łyżkę oleju, mleko i mieszamy do uzyskania dość gęstego ciasta.

3. Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.

4. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcję ciasta, smażmy po 3 minuty, każdą ze stron.

5. Podajemy z borówkami i dżemem.

    Smacznego!



    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *