PASTA A’LA JAJECZNA

PASTA A’LA JAJECZNA

Wielkanoc już zapasem. Czas pomyśleć o menu na to święto. Pasta à la jajeczna to najprostsza i najsmaczniejsza pasta, jaką można przygotować na śniadanie wielkanocne. Dopełnieniem smaku jest świeży koper, którego nie może zabraknąć.

PASTA A’LA JAJECZNA

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy,
  • 1/2 łyżki drobno posiekanej cebuli,
  • 2 łyżki oleju lnianego lub rzepakowego,
  • 1 łyżeczka czarnej soli,
  • pieprz.

Dodatki:

  • kilka kromek pieczywa,
  • drobno posiekany koperek.

Przygotowanie:

1. Ciecierzyce odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.

2. Wypłukaną ciecierzycę wrzucamy do miski i za pomocą widelca rozgniatamy, ale nie na bardzo gładką papkę.

3. Do rozgniecionej ciecierzycy dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i za pomocą łyżki łączymy ze sobą.

4. Kromki chleba smarujemy masłem roślinnym, a następnie pastą i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *