PASTA BEZJAJECZNA Z KOPERKIEM

PASTA BEZJAJECZNA Z KOPERKIEM

Wielkanoc to święta jajeczne. I w większości domów nie może ich zabraknąć. Na pewno znajdą się też tacy, którzy jajka omijają szerokim łukiem i szukają inspiracji na wegańskie wersje tradycyjnych dań świątecznych. Ta w wegańskiej wersji z dodatkiem koperku jest przepyszna.

PASTA BEZJAJECZNA Z KOPERKIEM

Składniki:

  • 1 naturalne tofu,
  • 4 łyżki soku z cytryny,
  • 2 łyżeczki czarnej soli,
  • 1 łyżka posiekanej cebuli,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • koperek,
  • pieprz.

Przygotowanie:

1. Tofu rozdrabniamy w dłoni i umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.

2. Do pasty dodajemy drobno posiekaną cebulą.

3. Podajemy z ulubionymi pieczywem, a dekorujemy kiełkami i odrobiną czarnej soli.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *