PASTA BEZJAJECZNA Z KOPERKIEM
Wielkanoc to święta jajeczne. I w większości domów nie może ich zabraknąć. Na pewno znajdą się też tacy, którzy jajka omijają szerokim łukiem i szukają inspiracji na wegańskie wersje tradycyjnych dań świątecznych. Ta w wegańskiej wersji z dodatkiem koperku jest przepyszna.
PASTA BEZJAJECZNA Z KOPERKIEM
Składniki:
- 1 naturalne tofu,
- 4 łyżki soku z cytryny,
- 2 łyżeczki czarnej soli,
- 1 łyżka posiekanej cebuli,
- 3 łyżki majonezu,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- koperek,
- pieprz.
Przygotowanie:
1. Tofu rozdrabniamy w dłoni i umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
2. Do pasty dodajemy drobno posiekaną cebulą.
3. Podajemy z ulubionymi pieczywem, a dekorujemy kiełkami i odrobiną czarnej soli.
Smacznego!