PASTA Z PIECZONYCH WARZYW Z CIECIERZYCĄ

Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. A to znak, że czas rozpocząć przygotowania menu na ten czas. Oczywiście tradycyjnie na każdym stole pojawi się żurek, sałatka jarzynowa oraz pyszny mazurek. Poza tradycyjnymi potrawami proponujemy delikatnie poeksperymentować i zaproponować swoim gościom coś nowego. Idealnie na tę okazję sprawdzi się past z całą ciecierzycą i pieczonych warzyw.
PASTA Z PIECZONYCH WARZYW Z CIECIERZYCĄ
Składniki:
- 1 bagietka,
- 2 szklanki ciecierzycy ze słoika,
- 1 bakłażan,
- 2 czerwone papryki,
- 1 główka czosnku,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- pęczek natki z pietruszki,
- 1 łyżka słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
- 1 łyżeczka wędzonej papryki,
- pieprz, sól.
Przygotowanie:
1. Paprykę, bakłażana oraz główkę czosnku przekrawamy na pół, polewamy 1 łyżką oliwy, posypujemy solą i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy.
2. Przestudzone warzywa drobno kroimy, przekładamy do miski, wciskamy upieczony czosnek, dodajemy posiekaną natkę, ciecierzycę, przyprawy, oliwę i mieszamy.
3. Podajemy z bagietką.
Smacznego!


Awesome https://t.ly/tndaA
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2