Mam na imię Agnieszka i od dawna zbierałam się, aby zacząć dzielić się swoją pasją i miłością do zdrowej kuchni. Nigdy nie miałam lekkiego piórka, jednak miłością do gotowania zaraziła mnie moja mama. Co prawda nasze kuchnie się różnią, ja miłośniczka roślin i kasz, mama natomiast mięsa i tradycyjnych potraw. Jednak sama pasja i umiejętność łączenia ze sobą składników, wystarczy, aby stworzyć coś z niczego.
Swoją przygodę z kuchnią wegańską rozpoczęłam w 2016 roku, gdy zaczęłam pracować w osiedlowym sklepie ze zdrową żywnością. Odkryłam tam wiele ciekawych produktów, jak również dowiedziałam się, wiele cennych rzeczy od moich klientów, z którymi uwielbiałam rozmawiać. Zarazili mnie swoją pasją do zdrowego gotowania, opartego głównie na roślinnych produktach. Stopniowo wykluczałam produkty, których tak naprawdę, ani ja, ani mój organizm nie potrzebowaliśmy. Zdrowa kuchnia, to jest to, co staram się propagować w każdej chwili mojego życia. Warzywnie Nakręcona to mój autorski pomysł, inspirowany moim stylem życia, moimi zainteresowaniami i miłością do zdrowej kuchni.
Chociaż sporo osób uważa, że zdrowe odżywanie, a jednocześnie kuchnia roślinna to wyzwanie dla zamożnych i posiadających multum czasu, które trzeba spędzić w kuchni, żeby coś przygotować do zjedzenia. Ja, tą tezę postanowiłam obalić i udowodnić, że wcale tak nie jest.
Jeśli chcesz sprawdzić, jak dobrze można się czuć i funkcjonować na diecie opartej na roślinach. Zacznij swoją przygodę, tak samo jak ja to zrobiłam. Lubisz gotować i dbać o siebie i bliskich- takie właśnie dania u mnie znajdziesz pełne dobrych produktów, ale i miłości jakie w nie wkładam.
TO CO LUBIĘ:
zdrowa kuchnia, podróże, bieganie