OSTRY RYŻ Z PIECZARKAMI I FASOLĄ

OSTRY RYŻ Z PIECZARKAMI I FASOLĄ

Nowy tydzień przed nami, a jak wiadomo. W tygodniu mamy zdecydowanie mniej czasu na gotowanie, niż w weekend. Dlatego z pomocą przychodzą dania, które można w szybki i łatwy sposób przygotować i zabrać ze sobą do pracy.

OSTRY RYŻ Z PIECZARKAMI I FASOLĄ

Składniki:

  • 1 szklanka okrągłego ryżu,
  • 1 szklanka brunatnych pieczarek,
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego,
  • 1 szklanka fasoli konserwowej,
  • 1 łyżeczka sosu sriracha,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem soli.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pieczarki pokrojone w plastry oraz sól. Smażymy.

3. Do pieczarek dodajemy odcedzoną fasolę oraz ugotowany ryż. Wlewamy sos sriracha i smażymy chwilę razem. Podajemy z dodatkiem ziół prowansalskich.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *