OSTRY RYŻ Z PIECZARKAMI I FASOLĄ
Nowy tydzień przed nami, a jak wiadomo. W tygodniu mamy zdecydowanie mniej czasu na gotowanie, niż w weekend. Dlatego z pomocą przychodzą dania, które można w szybki i łatwy sposób przygotować i zabrać ze sobą do pracy.
OSTRY RYŻ Z PIECZARKAMI I FASOLĄ
Składniki:
- 1 szklanka okrągłego ryżu,
- 1 szklanka brunatnych pieczarek,
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego,
- 1 szklanka fasoli konserwowej,
- 1 łyżeczka sosu sriracha,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- sól.
Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem soli.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pieczarki pokrojone w plastry oraz sól. Smażymy.
3. Do pieczarek dodajemy odcedzoną fasolę oraz ugotowany ryż. Wlewamy sos sriracha i smażymy chwilę razem. Podajemy z dodatkiem ziół prowansalskich.
Smacznego!