KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

Zima już na dobre zawitała, więc warto dbać o odpowiednie odżywianie naszego organizmu. Na takie zimne wieczory sprawdzi się domowe curry z ciecierzycy i obowiązkowo z dodatkiem mleka kokosowego.

KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

Składniki:

  • 1/2 sztuki cukinii,
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki,
  • 1 szklanka pomidorów z puszki,
  • garść świeżego szpinaku,
  • 1 łyżeczka przyprawy curry,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Oliwkę rozgrzewamy i podsmażamy na niej pastę curry. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy.

2. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz przyprawy i gotujmy pod przykryciem 10 minut.

3. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak i ciecierzycę. Gotujemy kolejne 5 minut.

Smacznego!



7 thoughts on “KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *