KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ
Zima już na dobre zawitała, więc warto dbać o odpowiednie odżywianie naszego organizmu. Na takie zimne wieczory sprawdzi się domowe curry z ciecierzycy i obowiązkowo z dodatkiem mleka kokosowego.
KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ
Składniki:
- 1 słoik ciecierzycy,
- 1/2 sztuki cukinii,
- 1/2 sztuki czerwonej papryki,
- 1 szklanka pomidorów z puszki,
- garść świeżego szpinaku,
- 1/2 szklanki mleka kokosowego,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka żółtej pasty curry,
- 1 łyżeczka przyprawy curry,
- sól.
Przygotowanie:
1. Oliwkę rozgrzewamy i podsmażamy na niej pastę curry. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy.
2. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz przyprawy i gotujmy pod przykryciem 10 minut.
3. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak i ciecierzycę. Gotujemy kolejne 5 minut.
Smacznego!
Świetny post, dzięki za info. Temat ciekawy i świetnie pozwalający rozwijać wyobraźnie.
Dziękuję i smacznego!
Bardzo się cieszę! 🙂
Zastanawiam się, czy masz jakieś niekonwencjonalne cele lub marzenia związane z rozwojem swojego bloga w przyszłości? Czy możesz się nimi podzielić?
Zauważyłem, że twój blog często dotyka aktualnych tematów. Jak udaje ci się utrzymać tę świeżość, a jednocześnie dostarczać wartościowe treści?
Obserwuje co się dzieje na rynku, odwiedzam przeróżne restauracje, a przede wszystkim stawiam na sezonowość 🙂
Dziękuję bardzo za miłe słowa! Czytam, sprawdzam i gotuje 🙂