KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

Zima już na dobre zawitała, więc warto dbać o odpowiednie odżywianie naszego organizmu. Na takie zimne wieczory sprawdzi się domowe curry z ciecierzycy i obowiązkowo z dodatkiem mleka kokosowego.
KOKOSOWY GULASZ ZE SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ
Składniki:
- 1 słoik ciecierzycy,
- 1/2 sztuki cukinii,
- 1/2 sztuki czerwonej papryki,
- 1 szklanka pomidorów z puszki,
- garść świeżego szpinaku,
- 1/2 szklanki mleka kokosowego,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka żółtej pasty curry,
- 1 łyżeczka przyprawy curry,
- sól.
Przygotowanie:
1. Oliwkę rozgrzewamy i podsmażamy na niej pastę curry. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy.
2. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz przyprawy i gotujmy pod przykryciem 10 minut.
3. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak i ciecierzycę. Gotujemy kolejne 5 minut.
Smacznego!

