MAKARON ZE SZPINAKIEM I GRZYBAMI SHIITAKE

MAKARON ZE SZPINAKIEM I GRZYBAMI SHIITAKE

Gdy lato z nami, a temperatura przekracza ponad 30 stopni. To nikt z nas nie myśli o spędzaniu dużej ilości czasu w kuchni. A jeść coś przecież trzeba. Z pomocą przychodzą szybkie dania z małą ilością składników, ale zapewniamy, że bardzo smaczne.

MAKARON ZE SZPINAKIEM I GRZYBAMI SHIITAKE

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 12 grzybów shiitake,
  • 1 szklanka świeżego szpinaku,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka suszonego chilli,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól.

Przygotowanie:

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy drobno posiekany czosnek wraz z odrobiną soli. Podsmażamy.

2. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut pod przykryciem.

3. Na patelnie dodajemy szpinak i blanszujemy.

4. Makaron gotujemy w solonej wodzie i dodajemy na patelnie, bez przelewania wodą.

5. Na patelnie dodajemy grzyby, odrobinę wody z grzybów, sól, natkę pietruszki oraz płatki chilli.

6. Makaron przekładamy na talerze i podajemy ze świeżą natką pietruszki.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *