OWSIANKA Z GRILLOWANYM BANANEM

OWSIANKA Z GRILLOWANYM BANANEM

Na świecie żyje tyle samo zwolenników, jak i przeciwników owsianki. Jedni uważają, że jest to zmora z czasów przedszkolnych i unikają ją szerokim łukiem. Inni zajadają się każdego ranka. Płatki owsiane w połączeniu z każdym owocem, czekoladą, mlekiem i orzechami smakuje wybornie. Codziennie możemy jeść ją w innej wersji, wystarczy wymienić dodatki i gotowe. Proponuję zrobić owsiankę z grillowanym bananem.

OWSIANKA Z GRILLOWANYM BANANEM

Składniki:

  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • 1 banan,
  • 1 łyżka płatków migdałów,

Przygotowanie:

1. Płatki owsiane umieszczamy w rondelu, dodajemy migdały, wlewamy mleko i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania kremowej owsianki.

2. Banana kroimy w plastry, umieszczamy na patelni, wlewamy syrop klonowy i smażmy po 3 minuty każdą ze stron.

3. Płatki migdałów blanszujemy na niewielkim ogniu.

4. Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczki, układamy banana i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *