OWSIANKA Z GRILLOWANYM BANANEM
Na świecie żyje tyle samo zwolenników, jak i przeciwników owsianki. Jedni uważają, że jest to zmora z czasów przedszkolnych i unikają ją szerokim łukiem. Inni zajadają się każdego ranka. Płatki owsiane w połączeniu z każdym owocem, czekoladą, mlekiem i orzechami smakuje wybornie. Codziennie możemy jeść ją w innej wersji, wystarczy wymienić dodatki i gotowe. Proponuję zrobić owsiankę z grillowanym bananem.
OWSIANKA Z GRILLOWANYM BANANEM
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych,
- 1 szklanka mleka sojowego,
- 1 banan,
- 2 łyżki migdałów,
- 1 łyżka płatków migdałów,
- 1 łyżka syropu klonowego.
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane umieszczamy w rondelu, dodajemy migdały, wlewamy mleko i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania kremowej owsianki.
2. Banana kroimy w plastry, umieszczamy na patelni, wlewamy syrop klonowy i smażmy po 3 minuty każdą ze stron.
3. Płatki migdałów blanszujemy na niewielkim ogniu.
4. Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczki, układamy banana i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.
Smacznego!